Delta Lloyd besteedt PC's uit aan EDS

Verzekeraar Delta Lloyd heeft een deel van de IT-activiteiten aan EDS uitbesteed. Het gaat om de werkplekautomatisering, die bestaat uit het beheer en de systeemintegratie van de desktop-omgeving, en de inkoop van hard- en software.

Het contract heeft een looptijd van zeven jaar en een waarde van ongeveer zeventig miljoen gulden. Er worden geen medewerkers overgenomen. EDS krijgt 2500 desktops onder zijn hoede, verspreid over het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam en andere locaties in het land. De verzekeraar wil met de uitbesteding de kwaliteit van de dienstverlening verhogen en de kosten besparen.
EDS haalt met Delta Lloyd de eerste grote klant binnen op het gebied vandesk top management services. Het automatiseringsbedrijf verwacht veel van dit nieuwe marktsegment waarop het zich begeeft. Er was al ervaring opgedaan in het beheer van eigen werkplekken en desktops van het voormalige moederbedrijf General Motors vanuit de eigen helpdesks. Volgens een woordvoerder is de Benelux uitgeroepen tot proeftuin om te kijken hoe de nieuwe dienstverlening zal uitpakken. EDS zal vooral strijd aanbinden met Systemat, Internoc, Sytel en Getronics. Onder het motto 'zuurstof voor je netwerk' biedt de automatiseerder middelgrote en grote organisaties aan het beheer van de werkplekken over te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.