Intel NGIO is nog dit kwartaal gereed

Intel heeft dit kwartaal nog een prototype van zijn Next Generation I/O (Ngio) gereed. Dit meldde het bedrijf op de Server I/O-conferentie in Monterey (Californië). Ngio wordt ondersteund door onder andere Dell, Hitachi, NEC, Siemens en Sun Microsystems.

De chipfabrikant concurreert met Future I/O van ondermeer Compaq, IBM en Hewlett-Packard.
Matt Shults, marketing-directeur voor Ngio bij Intel, verwacht dat de technische specificaties van die communicatie-architectuur dit kwartaal gereed zullen zijn. De eerste softwareprototypes komen rond het einde van deze periode uit. De daarop volgende hardwareprototypes volgen later dit jaar. De processorfabrikant wil de eerste Ngio-servers in het jaar 2000 op de markt hebben en ligt volgens eigen zeggen op schema.
Volgens Intel-directeur Shults hebben gebruikers veel voordeel van Ngio. Dit verbetert de betrouwbaarheid, interoperabiliteit en schaalbaarheid van hun hardware zonder dat zij daarvoor moeite hoeven te doen. Ook ontwikkelaars zijn gebaat bij Intels I/O-architectuur, aldus Shults. "Het is eenvoudiger om applicaties te schrijven voor deze nieuwe technologie dan voor huidige I/O-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable