Microsoft zou ook AOL gedwongen hebben

Microsoft werd er gisteren van beschuldigd ook online-dienst America Online gedwongen te hebben contracten te tekenen die verbieden Netscape als browser te gebruiken. De antitrustzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft concentreerde zich gisteren op deze beschuldiging.

Overheidsaanklager David Boies heeft voor de meeste toeschouwers al wel bewezen dat Microsoft dergelijke overeenkomsten heeft gesloten met Internet-providers voor diens Internet Explorer-browser. De aangeklaagde softwarefabrikant houdt vol dat dit niet ongebruikelijk of onwettig is. Op vragen van zowel Boies als rechter Thomas Penfield Jackson gaf Microsoft-directeur Brad Chase echter toe dat zijn bedrijf AOL niet toestond Netscape's Navigator-browser prominent op te nemen in de download-afdeling van de online-dienst.
Chase zei dat volgens de overeenkomst AOL de mogelijkheid had Netscape-software aan te bieden op één download-pagina en twee andere delen van zijn dienst, maar niet op de hoofdpagina of bij de zoekmachine. Gebruikers kunnen wel als zoekterm Netscape of Navigator intikken. "Maar", zo vroeg rechter Jackson zich af, "hoe moeten zij daar op komen als AOL zijn klanten daar niet op mag wijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable