Reltec komt in handen van GEC

Het Britse General Electric (GEC) is de nieuwe eigenaar van Reltec, producent van telecommunicatie-apparatuur. De machinebouwer en elektronicaproducent betaalt 1,7 miljard dollar voor het Amerikaanse bedrijf en neemt een schuld van 360 miljoen dollar over.

De overname is in korte tijd tot stand gekomen. GEC beschikte na de verkoop van zijn defensiedivisie Marconi Electronic Systems aan British Aerospace over 2,7 miljard pond aan liquide middelen. Topman lord Simpson van GEC kondigt meer overnames aan.
Reltec, gevestigd in Cleveland, gaat deel uitmaken van Marconi Communications. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 6600 werknemers, waarvan 4700 in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar behaalde Reltec een operationeel resultaat van tachtig miljoen dollar over een omzet van 1,07 miljard dollar. Klanten zijn onder meer Ameritech, AT&T, Bell Atlantic, GTE, Sprint en Worldcom MCI. Van het bedrijf is 81,5 procent in handen van investeringsmaatschappij Kohlberg, Kravis Roberts. Deze heeft GEC's bod geaccepteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.