Jaarwinst van 3Com gaat fors omhoog

Over het vierde kwartaal van het lopende boekjaar heeft 3Com een omzet geboekt van ruim 1,4 miljard dollar. Deze ligt daarmee een magere 41 miljoen dollar boven het niveau van het vierde kwartaal een jaar geleden.

De netto-winst ligt met 87,5 miljoen dollar daarentegen 38 procent boven die van het vierde kwartaal van het vorige boekjaar. Toen werd er 63,6 miljoen dollar geboekt.
Over het hele jaar genomen is de omzet ook niet explosief gegroeid. De 5,77 miljard dollar is maar 350 miljoen meer dan een jaar geleden. Met de winst ligt dat anders. Deze bedraagt over boekjaar 1999 bijna 404 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg deze slechts 30,3 miljoen. Dit schamele cijfer is voor een groot deel toe te schrijven aan de overname van US Robotics, waarmee een bedrag van bijna 254 miljoen dollar gemoeid was. Wordt deze acquisitie buiten beschouwing gelaten, dan nog is het verschil met dit jaar fors. Uit de gepubliceerde cijfers blijkt dat 3Com dit verschil voornamelijk heeft gerealiseerd door de kosten die gepaard gaan met de bedrijfsvoering sterk in te dammen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.