Mannesmann koopt Britse telco Orange

Mannesmann maakt vandaag bekend dat het Orange overneemt voor 32,93 miljard dollar in aandelen én contanten. Aandeelhouders in het Britse mobiele telefoniebedrijf krijgen 0,0965 aandeel Mannesmann en 10,70 dollar contant per eigen aandeel.

Met dit bod gaat het Duitse mediaconcern 18 procent over de beurswaarde van Orange heen. De aandelenkoers van die firma sloot gisteren op 13,82 dollar.
De directieraad van Orange is unaniem in het advies aan de aandeelhouders de overname te accepteren. De Hong Kongse investeringsmaatschappij Hutchison Whampoa, met 45 procent de grootste aandeelhouder in dit Orange, heeft al ingestemd met het bod van Mannesmann. Hutchison verkrijgt nu weer een belang van 10 procent in die Duitse onderneming.
Al met al betaalt media- en telecomfirma Mannesmann ruim tweederde zoveel als concurrent Deutsche Telekom om voet aan de grond te krijgen in Groot-Brittannië. Ondertussen doen geruchten de ronde dat de Britse telecom-marktleider Vodafone geïnteresseerd is in overname van Mannesmann.
De strijd om pan-Europese telecomdominantie lijkt nu goed op gang te komen. De afgelopen weken roerden Deutsche Telekom en France Telecom zich al door respectievelijk het Britse One2one en het Duitse E-Plus in te lijven.
Paul Grosse, hoofd West-Europa voor Deutsche Telekom, zei dinsdag dat een overeenkomst op stapel staat om de aanwezigheid in Frankrijk op zeer korte termijn fors uit te breiden. De twee voorheen nationale telecombedrijven hebben het flink met elkaar aan de stok. Die rivaliteit ontstond in mei toen hun wereldwijde alliantie uiteen spatte doordat Deutsche Telekom op eigen houtje Telecom Italia probeerde over te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.