AOL en Gateway brengen elkaar aan de man

America Online (AOL) neemt een belang van 5 procent in Gateway, met als doel het verkopen van elkaars producten. De online-dienst maakt daarnaast goede financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2000.

AOL behaalde een omzet van 1,5 miljard dollar, waarvan tweederde afkomstig is uit de abonnementen voor zijn netwerkdienst. De winst is gestegen van vijftig miljoen dollar in het eerste kwartaal 1998 naar 184 miljoen dollar voor de huidige periode.
De samenwerking met Gateway, die eind dit jaar van start gaat, zal een afschrijving van dertig miljoen dollar ten gevolge hebben. AOL zal die kosten in het vierde kwartaal incasseren. Voor de directe-PC-leverancier ligt dat bedrag op 26 miljoen dollar.
AOL stopt in de loop van de komende twee jaar achthonderd miljoen dollar in de PC-fabrikant. Hiervan bestaat 180 miljoen dollar uit eigen aandelen. Gateway zal op zijn beurt 85 miljoen dollar uitgeven om AOL's producten en diensten aan te prijzen op zijn PC's.
De twee partners willen Internet-toegang simplificeren voor de grote massa. De zeshonderdduizend Internet-abonnees die de PC-firma heeft via zijn gratis toegangsleverancier Gateway.net komen nu onder AOL's administratie en gebruikersbestand te vallen. De Internet-leverancier en de online-dienst zullen voor gebruikers echter nog wel gescheiden zijn; Gateway-klanten mogen zelf kiezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.