Alcatel acquireert Xylan

Alcatel, vooral groot geworden als producent van telefoonapparatuur, neemt het Amerikaanse Xylan over. De Franse producent biedt een kleine twee miljard dollar voor het bedrijf. De overname maakt deel uit van Alcatels strategie om zich nadrukkelijker te doen gelden op de markt voor datacommunicatie en Internet.

Xylan produceert apparatuur die computers onderling laat communiceren. De onderneming maakt al enige jaren een sterke groei door van ongeveer 65 procent op jaarbasis. Het bedrijf rekent onder meer de telecommunicatieaanbieders Bell South, Bell Atlantic, Teleport, Metronet, Telewest en Telia tot zijn klanten. Xylan en Alcatel werkten al samen.
Computer- en telefonie-technologie raken meer en meer vervlochten. Recente voorbeelden daarvan, vergelijkbaar met de overname van Xylan door Alcatel, zijn de overnames van Ascend door Lucent en van Bay Networks door Northern Telecom. Alcatel kocht afgelopen jaar DSC Communications, producent van apparatuur voor digitale telefonie, voor 4,4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable