Chipbouwer AMD verwacht fors verlies

Microprocessorbouwer AMD neemt een voorschot op de financiële resultaten over het tweede kwartaal door reeds nu de verwachting uit te spreken dat deze teleurstellend zullen zijn.

Ondanks de introductie van de K7 - inmiddels officieel omgedoopt tot Athlon - blijft de onderneming diep in de rode cijfers. Men houdt rekening met een totaalverlies van circa 200 miljoen dollar, terwijl de omzet in de processoren-tak wordt geschat op een magere 250 miljoen dollar. Deze slechte resultaten worden voornamelijk toegeschreven aan de momenteel heersende prijsoorlog tussen de diverse processorleveranciers. "Ontwikkelingen in het grijze circuit en drie officiële prijsaanpassingen van Intel hebben onze hoop op betere financiële resultaten de grond in geboord", aldus ceo Jerry Sanders. "Intel is in staat om de prijzen te verlagen waarbij de marges geen geweld wordt aangedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.