XML Global zet XSLT-portaalsite op

XML Global zet een Internet-portaal (http://www.xslt.com) Xslt-technologie (Extensible Stylesheet Language Transformations). Deze leverancier van software op basis van de programmeertaal XML (Extended Markup Language) wil hiermee ontwikkelaars voorzien van informatie over deze transformatie-taal.

XML, de opvolger voor web-taal Html (Hypertext Markup Language), wordt in toenemende mate gebruikt als basis voor applicaties die elektronische handel mogelijk moeten maken. Xslt is daarbij een mogelijkheid om XML-objecten om te zetten in andere, veelal intern gebruikte programmeertalen.
De nieuwe portaalsite biedt individuele programmeurs en bedrijven informatie over de technologische stand van Xslt-zaken. Ook worden discussiegroepen en verwijzingen naar de nieuwste ontwikkelhulpmiddelen geboden.
Ondertussen is op de relatief kleine Internet Commerce Expo (Ice) in San Francisco software onthuld die XML koppelt aan het WAP (Wireless Application Protocol). WAP wordt gebruikt om draadloze apparaten toegang te geven tot online-applicaties en diensten. De X-WAP-software van het Amerikaanse bedrijf E-content maakt het mogelijk websites automatisch aan te passen voor weergave op diverse mobiele apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.