Oracle verliest topman Crawford aan EDS

EDS heeft topman Philip Crawford weggelokt bij database-producent Oracle, waar hij senior vice-president voor Groot-Brittannië en Ierland was. Crawford krijgt bij de IT-dienstverlener nu een positie als president van EDS International.

De 48-jarige president zal de internationale activiteiten van EDS uitbreiden. Daarbij heeft het bedrijf Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Oost Azië in het vizier.
Bij Oracle was Crawford verantwoordelijk voor de groei van diens Britse omzet van 270 miljoen dollar naar bijna 1 miljard dollar. Voordat hij bij Oracle aan boord kwam, diende hij in diverse topfuncties bij de Britse tak van de Franse computerleverancier Bull. Ondertussen kampt de Britse vestiging van Oracle met een serieuze leegloop in de directierangen. Afgelopen vrijdag stapte directeur Dennis Cunningham al over naar Clarify, leverancier vanfront office-software. Dat bedrijf is nu overigens overgenomen door telecombedrijf Nortel.
Voorafgaand aan het vertrek van Crawford en Cunningham, zag Oracle GB vorige maand verkooppresident Mike Shinya vertrekken naar de Nederlandseerp-leverancier Baan. Eerder dit jaar ondernam Oracle al pogingen om zijn topmensen te behouden door royale compensatie-opties en bonussen in te stellen voor het hoger kader.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.