Brits Orange accepteert bod Mannesmann

Telecombedrijf Orange laat zich door het Duitse Mannesmann overnemen voor een bedrag van 19,8 miljard pond. Dat vertegenwoordigt een meerwaarde van 21,6 procent op de marktprijs van Orange.

Hans Snook, president van Orange, zegt dat de overeenkomst met Mannesmann zijn bedrijf toegang geeft tot "bredere mogelijkheden en een versnelde introductie van nieuwe diensten voor klanten". De Britse leverancier van mobiele telefonie wil samen met het media- en telecomconcern een pan-Europese marktleider worden.
Mannesmann heeft al sterke posities in Duitsland (marktleider) en Italië (nummer twee). Orange is met 3,5 miljoen gebruikers en een marktaandeel van 17 procent de op twee na grootste telecomfirma in Groot-Brittannië.
Toch zullen zij moeten opboksen tegen de expansieplannen van meerdere voorheen nationale telecomaanbieders. Deutsche Telekom en France Telecom zijn momenteel de felst strijdende partijen om Europees grondgebied. De aankoop van Orange volgt namelijk op een hele reeks telecom-overnames voor steeds hogere bedragen.
Analisten meenden tot voor kort dat zowel Orange als Mannesmann zeer waarschijnlijke overnamekandidaten waren. Met name het Britse Vodafone Airtouch zou azen op Mannesmann. Dat scenario zou nu door het inlijven van Orange minder waarschijnlijk zijn, maar nog steeds mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.