Amdahl koopt Siemens-verkoop in de VS

Amdahl koopt de Amerikaanse verkoopafdeling van het Duitse Siemens Computer Systems. Die tak telt negentig werknemers en een omzet van zestig miljoen dollar.

Het afstoten van deze tak is onderdeel van de fusie van Siemens met het Japanse Fujitsu. Dienstverlener en mainframefabrikant Amdahl is een volledige dochteronderneming van Fujitsu.
Alan Bell, president van Amdahls groep voor 'product solutions' (voorheen bekend onder de naam Amdahl Plus), zal de voormalige Siemens-tak leiden. Die verkoopactiviteiten zullen waarschijnlijk samengevoegd worden met Amdahls verkoopstaf.
Ondertussen komt de Japanse verkoopgroep van Siemens direct onder Fujitsu te vallen. In Europa verenigen de twee partners zich onder de gezamenlijke vlag Fujitsu Siemens Computer Systems. Analisten bestempelen dit echter als een terugtrekken van Siemens uit het computer-strijdperk.
Amdahl zal zijn Siemens-activiteiten in de VS wel met enige omzichtigheid moeten aanpakken, gezien de relatie met Sun Microsystems. Amdahl haalt jaarlijks tweehonderd miljoen dollar aan omzet uit de wederverkoop van Sun-systemen. Daarbovenop verdient het meer en meer aan de bij de Sun-apparatuur behorende diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.