AMD verlaagt Athlon-prijs na Intel-lancering

AMD heeft gisteren de prijzen voor zijn Athlon-processors verlaagd. Verder duiken er berichten op dat de Intel-concurrent eind volgende maand met een nieuwe Athlon komt, die een kloksnelheid van 750 MHz haalt.

Deze stappen zijn duidelijk gericht tegen Intel en diens nieuwe Pentium III-processors (codenaam Coppermine). AMD heeft Intel vorige maand van de snelheidstroon gestoten, maar ligt nu qua kloksnelheid weer een streepje achter.
De algehele rekenprestaties van de Athlon-reeks zijn echter aanzienlijk beter dan die van gelijk-geklokte Pentium III-chips. Dit dankt de AMD-processor aan het geheel nieuwe ontwerp, waarin een forse sub-chip is opgenomen voor berekeningen met zwevende komma's. Verder verwachten experts op relatief korte termijn een 800 MHz Athlon.
Ondertussen verlaagt AMD de prijzen voor de huidige uitvoeringen van die chip. Het 700 MHz-topmodel kost nu 666 dollar, de 650 MHz-uitvoering 510 dollar en de 550 MHz-versie 269 dollar. De prijs van de 500 MHz Athlon is gelijk gebleven. Deze prijzen gelden voor bestellingen vanaf duizend stuks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.