Ook Unisys omarmt elektronische handel

Unisys omarmt elektronische handel en verwacht dat meer dan de helft van zijn omzet binnen drie jaar afkomstig is van Internet, aldus president Larry Weinbach.

De dienstverlener annex computerfabrikant draait nu ruim zeven miljard dollar omzet per jaar. De inkomsten uit Internet liggen voor dit jaar op 18 procent van die omzet. Ondertussen kampt de voormalige mainframe-leverancier met een langzame groei, veroorzaakt door lagere verkoop vanwege het millennium-probleem.
Weinbach onthulde woensdag een nieuwe strategie voor e-handel en een bijbehorend portfolio aan diensten en producten. Unisys wil hiermee een stuk veroveren van de bloeiende markt voor web-toepassingen. De reeks nieuwe aankondigingen omvat onder meer technische dienstverlening, consultancy en een nieuwe Intel-server van mainframe-klasse.
Deze nieuwste volgeling van de 'e-handel mode' heeft ook een aantal samenwerkingen opgezet met softwareleveranciers, waaronder Microsoft, Bea Systems (middleware), Intershop Communications (transactie-programmatuur) en Siebel Systems (helpdesk plus, ofwel crm).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable