Ellison reanimeert eigen NC-bedrijf

Oracle blaast niet alleen de netwerkcomputer weer leven in, maar ook de geflopte dochter die deze slanke computer aan de man moest brengen. President Larry Ellison zegt dat de databankleverancier op het punt staat de naam Network Computer Incorporated (NCI) in ere te herstellen.

Dit verklaarde de topman tijdens een vragenronde na zijn toespraak op de CRM 99-beurs in San Francisco. Het oorspronkelijke NCI heeft zichzelf enige tijd terug een nieuwe naam (Liberate) aangemeten en richt zich op opzetkastjes voor web-televisie.
Ellison zelf noemt dat vorige geesteskind geen mislukking. Liberate heeft een beursgang gemaakt en heeft een marktwaarde van drie miljard dollar. "Als elk slecht idee van mij uiteindelijk drie miljard dollar waard is, hoop ik dat ze blijven komen", aldus de topman.
Het nieuwe NCI zal trouw blijven aan de oorspronkelijke missie: het vervangen van desktop-PC's door NC's met een prijskaartje rond de tweehonderd dollar. De nieuwe NC's van NCI draaien op Linux, hebben 64 MB geheugen en gebruiken opvallend genoeg een (relatief dure) Intel-processor.
De Oracle-president zegt echter PC's niet te willen bestrijden op het punt van prijs. Hij gooit het nu over een andere boeg: "Het gaat niet meer over de prijs van een machine, het gaat nu om het gemak." De 'NC-2' zal applicaties vanaf het web draaien en gericht worden op zowel bedrijfsgebruikers als consumenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable