E-economie nu al 507 miljard waard

De Internet-economie is dit jaar al goed voor een omzet van 507 miljard dollar. De handel via dit wereldwijde netwerk is vergeleken met vorig jaar al 68 procent gegroeid. Dit blijkt uit een onderzoek van het Onderzoekscentrum voor elektronische handel van de Universiteit van Texas.

Al met al verschaft de Internet-economie nu werkgelegenheid voor 2,3 miljoen mensen. Deze cijfers maken deel uit van het zojuist verschenen tweede 'Internet Economy Indicators'-rapport van het centrum. Het vorige rapport kwam in juni uit en voorspelde toen al flinke groei. De wereldwijde omzet uit e-handel lag toen op ongeveer 301 miljard dollar. Het doorlopende onderzoek moet elk kwartaal een rapport opleveren. Overigens wordt dit project uitgevoerd in opdracht van netwerkleverancier Cisco Systems.
De groei in e-handel van 68 procent is gemeten tussen het eerste kwartaal van 1998 en dezelfde periode van dit jaar. Het merendeel van die toename is te danken aan grote bedrijven die middels omvangrijke transacties flinke omzet boeken. Toch is de Internet-economie niet voorbehouden aan de 'e-reuzen', aldus het Texaanse onderzoekscentrum.
"Het Internet komt opvallend veel overeen met de rest van de economie wat betreft de verhouding tussen bedrijfsspelers en de kleinere winkels-om-de-hoek", aldus het nieuwe rapport. "De top tien van bedrijven uit ons onderzoek was goed voor slechts 27 procent van alle Internet-omzet. Dat wil dus zeggen dat grote bedrijven weliswaar belangrijk zijn, maar dat de bulk van de economische groei en het scheppen van banen wordt aangedreven door kleinere ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable