Justitie blokkeert fusie Compuware

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil Compuware's overname van Viasoft tegenhouden. De overheidsinstantie stelt dat deze consolidatie in de markt voor beheersoftware anti-concurrerend is.

Justitie stelt dat het samengaan van deze twee bedrijven zal leiden tot minder concurrentie en dus hogere prijzen in de markt voor beheersoftware voor mainframe-systemen. Compuware is namelijk de grootste leverancier op dat gebied, terwijl Viasoft de nummer twee is.
"Het gevolg van deze transactie is het verwijderen van een belangrijke concurrent van Compuware, namelijk Viasoft. Dit versterkt de dominantie van de koper over deze belangrijke mainframe-producten", aldus openbaar aanklager Joel Klein.
Bovendien legt Viasoft de laatste tijd steeds meer nadruk op zijn 'inpak'-technologie (wrapping) waarmee het oude Cobol-softwarecode kan verwerken in modernere, beter beheerbare componenten. Compuware zegt dat die technologie de voornaamste reden is voor de overname. Justitie meent echter dat dit Viasoft in staat stelt de concurrentie op te voeren.
Compuware maakte in juli dit jaar bekend dat het Viasoft voor een bedrag van 162 miljoen dollar zou overnemen (zieComp Onl: 16/07/99 - Compuware koopt softwareproducent Viasoft). De twee bedrijven maken vandaag bekend of zij de fusie laten varen of Justitie langs juridische weg zullen bevechten. "We evalueren nu onze mogelijkheden", aldus woordvoerder Doug Kuiper van Compuware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable