Heroriëntering loont voor Perot Systems

Perot Systems noteert over het derde kwartaal van 1999 een omzet van 304,8 miljoen dollar en een winst van 15,3 miljoen. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 12,3 en 59 procent in vergelijking met een jaar geleden.

De nettowinst is exclusief een eenmalige bate van 4,8 miljoen dollar als gevolg van het opzeggen van het uitbestedingscontract door het Britse nutsbedrijf East Midlands Electricity.
De IT-dienstverlener ondervond dit jaar net als collega-bedrijven CSC, EDS en Andersen Consulting last van nieuwe, kleine web-gerichte dienstverleners en consultants, zoals Scient, Viant, Sapient en iXL. Ook voor Perot Systems gold dat het zich snel moest inwerken in IT-diensten voor Internet en elektronische handel. Dat wierp volgens het bedrijf in het derde kwartaal al vruchten af met het binnenhalen van een aantal grote opdrachten. Vooral de order voor het leveren van IT-diensten aan de gezondheidsorganisatie Harvard Pilgrim Health Care uit Massachusetts (contract van 10 jaar met een waarde van 700 miljoen dollar) tikte aardig aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.