EDS en MCI akkoord over uitbesteding

Electronic Data Systems (EDS) en MCI Worldcom hebben eindelijk hun in februari aangekondigde wederzijdse outsourcing-overeenkomst ondertekend. Met de overeenkomst, die geldt voor een periode van tien jaar, is een totaalbedrag gemoeid van 12,4 miljard dollar (25,3 miljard gulden).

MCI Worldcom zal vanaf 4 februari 2000 voor een bedrag van 6,4 miljard dollar een deel van zijn IT-activiteiten uitbesteden aan EDS. Laatstgenoemde zal op zijn beurt een deel van zijn wereldwijde netwerkoperaties voor zo'n zes miljard dollar uitbesteden aan MCI Worldcom.
Met de ondertekening komt een eind aan een lange periode van onzekerheid. De onderhandelingen verliepen minder soepel dan beide bedrijven in februari verwachtten. Oorspronkelijk had de overeenkomst in mei moeten worden gesloten, en zou het gaan om een totaalbedrag van bijna zeventien miljard dollar. Doordat de onderhandelingspartners maar niet tot een vergelijk kwamen, kwam onder analisten de geruchtenstroom op gang. Er werd openlijk betwijfeld of de overeenkomst er ooit zou komen.
Volgens de twee bedrijven is in de onderhandelingen echter nooit sprake geweest van echte strijdpunten. De vertraging zou te wijten zijn aan zaken die gewoon meer tijd nodig hadden dan vooraf gedacht. Onder andere doordat het aantal en de diversiteit van de computersystemen groter waren dan verwacht. Bovendien was sprake van maar liefst tachtig verschillende bedrijfsapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.