Volgende Windows komt inderdaad in 2000

Windows 2000 zal pas vanaf 17 februari in handen komen van klanten. Microsoft zal zijn nieuwste besturingssysteem volgende maand op de Comdex-beurs introduceren, en in december naar CD-fabrieken en computerfabrikanten sturen. Dit bevestigt berichten die eerder deze maand al de kop opstaken.

Microsoft heeft ongeveer zeshonderd van zijn grootste partners en klanten deze week op de hoogte gesteld. De softwareleverancier ziet het feit dat het besturingssysteem pas in februari verkrijgbaar zal zijn niet als probleem. Sterker nog, het bedrijf zegt zich aan zijn belofte te hebben gehouden het voormalige Windows NT 5 dit jaar nog uit te brengen. 'Uitbrengen' is volgens de firma kennelijk introduceren, waarna productie en echte verkrijgbaarheid van een product nog moeten volgen.
Keith White, marketingdirecteur voor Microsofts divisie 'corporate and enterprise', ziet in de februari-lancering zelfs voordelen voor gebruikers van het aanstaande besturingssysteem. "Veel van onze partners en klanten hebben plannen rond de vakantieperiode en de millennium-wisseling." Hiermee verwijst de marketeer naar de plannen van distributeurs om uitverkoop-acties te houden en naar de activiteiten van grote bedrijven om hun computers voor te bereiden om de overgang naar het nieuwe millennium.
Voordat Win 2000 echt te koop is, komt er nog een derde 'release candidate' (rc) uit. Die laatste 'bijna klaar' versie is bedoeld voor technische bèta-testers en gretige klanten die deel uitmaken van Microsofts twee 'rapid deployment'-programma's. Rc3 wordt niet toegestuurd aan de leden van het ontwikkelaarsnetwerk (Msdn) en het voorproefprogramma voor bedrijven (CPP) van de softwareboer.
De marketing voor Windows 2000 zal zich concentreren op vier - verbeterde - punten: geïntegreerde Internet-functionaliteit, betrouwbaarheid, beheerbaarheid en de door Microsoft verzonnen titel 'beste platform voor nieuwe hardware'. Meer details, ook wat betreft de prijsconstructies, komen op de Fall Comdex naar buiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable