EMC en Oracle samen verder in opslag

EMC en Oracle breiden hun samenwerking uit, en hopen daardoor meer te profiteren van het sterk groeiende gebruik van Internet-toepassingen. Verder stort EMC zich ook op de markt voor relatief lichte opslagsystemen en beheersoftware.

De opslagleverancier en Oracle werken aan het verbeteren van de aansluiting tussen hun producten. Verder zal de databankfabrikant EMC-opslagsystemen aanbevelen bij zijn software.
De alliantie tussen deze twee bedrijven krijgt vorm in een 'strategische bedrijfsafdeling' en een ontwikkelcentrum. De financiële details en de personeelsvoorwaarden zijn niet onthuld.
EMC wil zijn koppositie in de markt voor zware opslaghardware fortificeren. Daarnaast begint het bedrijf ook aan de verkoop van relatief lichtere opslagsystemen, middels de producten van de overgenomen server- en opslagleverancier Data General (DG).
De DG-moeder stelt zichzelf ambitieuze doelen; de omzet van vijf miljard dollar voor dit jaar moet tegen 2001 verdubbeld zijn. Om dat te bereiken, moet het zich wel de nieuwe Shark-opslagproducten van IBM van het lijf houden, alsook de concurrentie van voormalig partner Hewlett-Packard. Die computerfabrikant liet EMC enige tijd terug vallen voor Hitachi Data Systems.
Verder lanceerde EMC gisteren nieuwe software voor het beheer van zijn opslagsystemen. Die programmatuur, Control Center genaamd, moet de omzet uit software bevorderen. De hardwareleverancier verdient dit jaar ongeveer 750 miljoen dollar aan software op een totale omzet van vijf miljard dollar. Dat komt neer op ongeveer 15 procent. Tegen 2001 moet dat rond de 19 procent liggen op het omzetdoel van tien miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable