Mac OS 9 staat terecht om kleur-technologie

Het vorige week gelanceerde nieuwe Macintosh-besturingssysteem is onderwerp van een aanklacht wegens patentinbreuk. Softwareleverancier Imatec heeft zijn bestaande rechtszaak tegen Apple uitgebreid om ook Mac OS 9 te omvatten.

Imatec stelt dat de Colorsync 3.0-technologie in het besturingssysteem inbreuk maakt op zijn patenten. Apple verstrekt geen commentaar op lopende rechtszaken, maar verklaart wel dat de aanklacht geen gronden heeft.
De aanklager begon zijn juridische strijd tegen de Mac-fabrikant in februari vorig jaar. De voorbereidende fase is nu afgerond. De zaak zal binnen enkele maanden van start gaan. Imatec eist een schadevergoeding van 1,1 miljard dollar.
Dit geschil gaat over programmatuur om de kleuren op een beeldscherm exact overeen te laten komen met de kleuren van een geprint exemplaar. Apple's Colorsync zou dit proces uitvoeren volgens technologie waar Imatec patent op heeft.
Ondertussen laten Mac-dealers zich weinig gelegen liggen aan deze juridische haarkloverij; de beschikbaarheid van Mac OS 9 lokt flink wat gebruikers naar hun winkels. Dat nieuwe besturingssysteem bevat onder meer de mogelijkheid om via de ingebouwde zoekmachine Sherlock winkel-sites te vergelijken qua aanbod en prijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable