Internet-vader treedt toe tot Icann

Vinton Cerf, geestelijk vader van Internet, is toegetreden tot de bestuursraad van Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Cerf vervult samen met drie Europeanen, een Canadees en een Aziaat de zes resterende open posities in de Icann-raad.

De Internet-pionier, tevens vice-president bij telecombedrijf MCI Worldcom, is nu de enige Amerikaan op bestuursniveau bij deze toezichthoudende instantie voor Internet-domeinnamen. Amerikaanse bedrijven en een enkele senator maken zich zorgen over de 'onder-vertegenwoordiging' van de belangen van de Verenigde Staten.
Deze critici redeneren dat de VS nog altijd de meeste Internet-gebruikers en aangesloten bedrijven telt. Vergeleken met de situatie onder de door de Amerikaanse overheid aangestelde voormalige domein-monopolist Network Solutions (NSI) heeft de VS nu inderdaad betrekkelijk weinig invloed op het internationale domeinen-beleid.
De zes nieuwe raadsleden van de Icann zijn benoemd door de Adress Supporting Organization (ASO) en de Protocol Supporting Organization (PSO). Cerf is voorgedragen door de PSO. Eerder deze maand werd de tijdelijke bestuursraad van de Icann al vervangen door de eerste negen nieuwe, permanente leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.