Barre tijden PC-groothandels Ingram en CHS

PC-groothandel Ingram Micro behaalde in het derde kwartaal, dat op 2 oktober sloot, een omzet van 6,71 miljard dollar. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar geleden. De winst kwam uit op 15,8 miljoen dollar, inclusief een reorganisatiepost van 2,7 miljoen dollar. Vorig jaar lag de winst nog op 59,8 miljoen dollar.

Heeft Ingram Micro al last van de prijzenslag op de PC-markt, concurrent CHS krijgt flinke klappen. Het bedrijf heeft een forse ingreep aangekondigd. In Duitsland en Oostenrijk neemt het lokale management 51 procent van de aandelen over, terwijl CHS nog 49 procent in handen houdt. De CHS-vestiging in Groot-Brittannië stuurde 200 medewerkers de laan uit. Ook voor Latijns-Amerika liggen plannen klaar voor management-buyouts, al zal de opzet gespiegeld zijn aan die van Europa: CHS wil hier de meerderheid van de aandelen behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.