Lotus wil communicatie-diensten verenigen

Lotus heeft een nieuwe strategie en bijbehorende samenwerkingsverbanden voor het verenigen van communicatie-diensten. Dit onthulde de softwareleverancier gisteren op zijn Lotusphere-bijeenkomst in Berlijn.

De IBM-dochter streeft nu officieel naar het combineren van email, voicemail, fax en andere vormen van communicatie. Hierbij dienen diverse soorten apparaten, waaronder ook draadloze telefoons, toegang te hebben tot die informatie. De basis voor dit alles moet de eigen serversoftware Domino zijn.
Deze strategie-aanpassing gaat samen met een reeks overeenkomsten met IT-bedrijven. Lotus brengt samen met Nokia software voor mobiele diensten uit waarmee gebruikers van Notes en Domino berichten kunnen versturen naar draadloze telefoons. Applied Voice Technology werkt mee aan het combineren van voicemail met Notes- en Domino-systemen.
Lotus komt eind dit jaar met nieuwe software om allerlei soorten berichtendiensten te verbinden met nagenoeg elke soort 'client', waaronder natuurlijk ook de Notes-software. Verder komt het bedrijf medio volgend jaar met een pakket voor kennisbeheer, Raven genaamd. IBM's DB2-databank vormt de basis voor die gisteren onthulde software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.