Marc Andreessen begint opnieuw voor zichzelf

De mede-oprichter van Netscape, Marc Andreessen, ontvouwt deze week zijn plannen voor een nieuw Internet-bedrijf. Onder de naam Loudcloud gaat deze starter software ontwikkelen voor bedrijven die willen beginnen met elektronische handel.

Naast Andreessen, die president wordt van het nieuwe bedrijf, zijn nog drie Netscape-veteranen bij Loudcloud betrokken: Ben Horowitz als ceo (chief executive officer), Timothy Howes als ceo (chief technology officer) en Sik Rhee alschief strategist.
Het bedrijf is voorlopig gevestigd in een paar leegstaande kamers van een producent van benodigdheden voor de fabricage van halfgeleiders. Andreessen had al eerder door laten schemeren dat hij zich meer thuis voelt in de garage-achtige omgeving waar bedrijven als HP en Apple destijds zijn ontstaan, dan in de bestuurskamer van reusachtige IT-bedrijven. De 28-jarige Andreessen heeft een geschat vermogen van enkele honderden miljoenen dollars. Het wekt dan ook geen verbazing dat Loudcloud tot op heden door hem zelf is gefinancierd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.