Micron bevoorraadt na Compaq ook Gateway

Gateway heeft een contract met Micron Technology getekend voor de levering van geheugenchips voor de komende vijf jaar. Hiermee volgt de directe-PC-fabrikant het spoor van Compaq dat eerder deze week eenzelfde overeenkomst sloot met Micron.

Het contract van Compaq heeft een geschatte waarde van twintig miljard dollar, afhankelijk van toekomstige fluctuaties in de markt voor geheugenchips. Microns bevoorrading aan Gateway is opgesteld volgens een gelijke structuur. Deze overeenkomst is met onmiddellijke ingang van kracht. Het is vooralsnog niet bekend welk prijskaartje hangt aan dit nieuwe contract.
Beide PC-fabrikanten hebben de banden met Micron aangehaald om op te boksen tegen het wereldwijde tekort aan geheugenchips. Die krapte in de markt is te wijten aan zowel de recente aardbeving in Taiwan als de bekende varkenscyclus van de chipindustrie.
Gateway is nu, net zoals Compaq, in staat zijn machines te voorzien van dezelfde hoeveelheid geheugen als voorheen. Dit is voor de PC-leveranciers van behoorlijk belang, aangezien het lucratieve Kerst-koopseizoen voor de deur staat.
Micron levert nu nagenoeg alle geheugenchips die Gateway gebruikt in zijn systemen. De chipproducent was al de grootste leverancier in de Verenigde Staten. In het afgelopen derde kwartaal verkocht het bedrijf 1,2 miljard chips en behaalde daarmee een omzet van 2,18 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable