Verkoop Nixdorf Retail & Banking definitief

De geruchten die deze week de ronde deden over de verkoop van Siemens Nixdorf Retail & Banking Systems blijken te kloppen.

Siemens verkoopt voor 1,44 miljard Duitse mark (1,62 miljard gulden) zijn leverancier van detailhandel- en banksystemen aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en een partner.
De laatste blijkt GS Capital Partners III te zijn , de participatietak van zakenbank Goldman Sachs. KKR krijgt een meerderheidsbelang in het bedrijf dat verder gaat onder de naam Wincor Nixdorf.
Het Duitse elektronicaconcern meldde vorig jaar november dat het deze leverancier van detailhandel- en banksystemen wil verzelfstandigen. Het is tevens een voorwaarde van de Europese Commissie voor het laten doorgaan van de fusie tussen Siemens en Fujitsu wat betreft de fabricage van computers.
Siemens Nederland NV richt op korte termijn samen met Wincor Nixdorf een joint venture op waarin de activiteiten voor de detailhandel en het bankwezen worden gebundeld. De 25 medewerkers van Siemens Nederland, die hierbij betrokken zijn, stappen over naar deze joint venture.
KKR zou ook in gesprek zijn met een ander Duitse elektronicabedrijf - Robert Bosch - over de overname van Bosch Telecom. Dit bedrijf maakt telecom-apparatuur. De Amerikaanse tak van Bosch Telecom is afgelopen juni verkocht aan Cisco Systems en Motorola.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.