IBM stelt volgende generatie AS/400 uit

IBM stelt de lancering van de nieuwe generatie AS/400-systemen uit tot de tweede helft van volgend jaar. Het computerbedrijf zegt zijn klanten niet op te willen zadelen met opwaardeer-beslissingen terwijl ze bezig zijn met het millennium-probleem.

De verkoop van de bedrijfseigen AS/400-computers is grotendeels afhankelijk van software voor bedrijfsautomatisering (erp). Veel bedrijven hebben hun huidige erp-systemen 'op slot' gedaan (lockdown) om wijzigingen uit te stellen tot ná de millennium-wisseling.
Daarnaast is de huidige reeks AS/400-machines relatief jong. Leverancier IBM wil de verkoop van die producten niet nu al laten afkalven doordat klanten gaan wachten op de nieuwe systemen of het afprijzen van de huidige generatie.
Geruchten doen echter de ronde dat IBM meer redenen zou hebben voor het uitstel van de opvolgers voor de huidige AS/400 e-serie met Northstar-processoren. De nieuwe machines zijn namelijk gebaseerd op de zogenoemde I-Star Power PC-processor, die gebruik maakt van IBM's geavanceerde soi- (silicium-op-isolatie) en Cmos S8-productieprocessen. Beide technologieën zijn nog niet eerder gebruikt in echte producten.
Bijkomend probleem van dit AS/400-uitstel is het feit dat ook de RS/6000 Unix-systemen van IBM nu moeten wachten op een nieuwe-generatie processor. Beide serverlijnen van de computerreus gebruiken sinds kort dezelfde basis-hardware. Op het Unix-vlak is IBM verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met Sun en Hewlett-Packard. De eerstgenoemde fabrikant is echter ook relatief laat met zijn volgende-generatie processor en bijbehorende systemen, respectievelijk de Ultrasparc-III en de Serengetti-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable