Microsoft koopt spraakleverancier Entropic

Microsoft neemt softwareleverancier Entropic over voor een niet onthuld bedrag. Dit bedrijf uit Washington DC maakt programmatuur voor spraakherkenning en hulpmiddelen voor het ontwikkelen van met spraakfunctionaliteit uitgeruste software.

Microsoft zal de technologie van Entropic nu integreren in zijn bestaande producten, waaronder het besturingssysteem Windows. Het Belgische softwarehuis Lernout & Hauspie (L&H) reageerde prompt met de mededeling dat deze overname van Microsoft complementair is aan de eigen spraakprogrammatuur.
L&H heeft in 1996 en 1997 een totaal van zestig miljoen dollar aan investeringen ontvangen van de softwarereus. De twee bedrijven werken hecht samen aan het uitbouwen van L&H's spraaktechnologie.
De Belgische spraakleverancier werd door analisten dan ook gezien als Microsofts belangrijkste partner om Windows uit te rusten met spraakherkenning. Die reputatie kreeg enkele maanden terug al een deuk toen bleek dat Bill Gates' bedrijf ook op eigen houtje aan spraakfunctionaliteit werkt in zijn laboratoria.
De aandelenkoers van de Belgische firma daalde fors door Microsofts overname van Entropic. L&H-president Gaston Bastiaens zegt dat dit is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van investeerders. "Entropic is geen grote speler in de markt en Microsoft koopt in wezen het kostbare talent van hun ontwikkelaars."
Ondanks deze geruststellend bedoelde woorden menen analisten toch dat de Entropic-technologie wel eens de standaard interface voor spraak kan worden in Microsofts programmatuur. Opvallend is ook het feit dat Entropic al zijn hulpmiddelen en ontwikkelpakketten uit de markt heeft teruggetrokken. Klanten met lopende onderhoudscontracten krijgen hun geld terug, aldus een faq-document op de webpagina van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable