Groei EDS loopt achter op concurrenten

EDS realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 4,71 miljard dollar, een stijging van 8,3 procent ten opzichte van 1998. De winst kwam uit op 257,3 miljoen, exclusief reorganisatiekosten, afschrijvingen en eenmalige baten.

Inclusief deze bijzondere posten bedroeg de winst 158,2 miljoen dollar. Een jaar geleden kwam de winst beduidend hoger uit op 195,1 miljoen dollar.
De IT-dienstverlener zag de opbrengsten uit uitbestedingsopdrachten van de voormalige moedermaatschappij General Motors danig teruglopen. Wanneer dit deel buiten de cijfers wordt gelaten, zou EDS een omzetstijging van 11,4 procent hebben behaald. Het groeicijfer van de IT-dienstenindustrie ligt tussen de 14 en 16 procent, volgens het Texaanse bedrijf. Volgens topman Dick Brown ligt zijn bedrijf goed op schema en zal aan het eind van dit jaar 1 miljard op de totale kosten van 17 miljard zijn bezuinigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable