Intel klaagt ook Via's klanten aan

Intel breidt zijn juridische strijd tegen Via Technologies uit door nu ook de partners en klanten van dat bedrijf aan te klagen. De Taiwanese fabrikant van chipsets en - sinds kort - processoren ligt met Intel in de clinch over het gebruik van diens technologie voor de P6-systeembus.

De aangeklaagde bedrijven bevinden zich in Californië (San Jose), Groot-Brittannië en Singapore. Opvallend is dat Intel zich beperkt tot de relatief kleine klanten van rivaal Via. De grotere bedrijven die producten van Via gebruiken, onder meer IBM, Hewlett-Packard en Micron Electronics, blijven vooralsnog buiten schot.
Intel klaagt nu First Internation Computer (FIC) en Everex aan. De eerstgenoemde onderneming maakt deel uit van hetzelfde overkoepelende concern als Via, terwijl de tweede firma het hoofd boven water houdt als PC-fabrikant.
Via beweert dat Intel er alleen maar op uit is om de groeiende populariteit te smoren van zijn concurrerende chipsets voor Celeron- en Pentium III-processoren. Deze kwestie is vooral opgelaaid door het recente debacle met Intels niet-gelanceerde 820-chipset (codenaam Camino) voor snellere toegang tot het computergeheugen.
Intel heeft enige tijd terug zijn licentie aan Via voor het gebruik van de P6-bus teruggetrokken. Vervolgens heeft die Taiwanese chipsetfabrikant Cyrix, dochter van National Semiconductor, overgenomen om langs die weg toch toegang te hebben tot Intels technologie. Zowel Cyrix als Natsemi hebben namelijk weer licentie-overeenkomsten met Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.