Spanning over Microsoft-zaak loopt op

Het oordeel van rechter Thomas Penfield Jackson in de antitrustzaak tegen Microsoft laat nog op zich wachten. Enkele media berichtten afgelopen vrijdag dat de bevindingen van de rechter die dag zou komen, maar dat bleek slechts op speculatie te berusten.

Het Amerikaanse gerechtshof verklaarde 19 oktober dat de rechter op 'een vrijdag' uitspraak zou doen, ná het sluiten van de aandelenbeurzen. De spanning liep eind vorige week op nadat berichten de ronde deden dat dit wel eens dé vrijdag zou kunnen zijn. Dit was echter niet het geval.
De bevindingen van rechter Jackson vormen overigens nog niet de definitieve uitspraak in de geruchtmakende antitrustzaak. Hij zal zijn oordeel in twee fasen vellen. Juridische experts menen dat de eerste fase als doel heeft de twee partijen aan te zetten tot het nogmaals bespreken van een schikking.
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft al eerder onderhandelingen met Microsoft gevoerd over een schikking buiten de rechtbank, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Beide partijen zeggen nog altijd te willen schikken, zij het dan wel op eigen voorwaarden. Die voorwaarden zijn vooralsnog niet 'compatibel'.
De tweede fase van de uitspraak, die waarschijnlijk begin volgend jaar pas komt, zal bestaan uit de 'conclusies volgens de wet'. Hierbij zal de rechter de eerste fase verbinden aan zijn interpretatie van de Amerikaanse antitrust-wetgeving. Zowel Microsoft als Justitie staan klaar om hun gelijk in hoger beroep te zoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable