Apple koopt grafische chip-ontwerper

Apple is bezig de overname af te ronden van Raycer Graphics. Dat bedrijf ontwerpt grafische chips en komt nu geheel of voor het grootste deel in handen van de Macintosh-fabrikant.

Apple wil de technologie en producten van Raycer hebben om de 3D-capaciteiten van zijn computers te versterken. Met de introductie van de G3-reeks hebben Macs mogelijkheden voor het hardwarematig versnellen van driedimensionale beelden. Daarvoor is een Rage-chip van fabrikant Ati gebruikt die ook draait in 3D-kaarten voor PC's.
Analisten speculeren dat Apple de technologie van Raycer wel eens zou kunnen integreren in zijn eigen processoren en chipsets. Geïntegreerde chips halen over het algemeen niet het prestatieniveau van gescheiden halfgeleiders, maar zijn wel relatief goedkoop te produceren.
Het is niet bekend wat voor geldbedrag is gemoeid met de overname. De waarde van Raycer wordt geschat op twintig miljoen dollar. De potentiële waarde van het bedrijf voor Apple ligt echter veel hoger. Raycer heeft namelijk interessante patenten en goede IT-ingenieurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable