Vier PC-fabrikanten aangeklaagd voor floppy

De schikking in de rechtszaak tegen Toshiba heeft geleid tot vier nieuwe rechtszaken tegen PC-fabrikanten. De aanklacht draait om het leveren van mogelijk defecte floppy disc controllers (fdc's). De gedaagde leveranciers zijn Compaq, Hewlett-Packard (HP), Packard-Bell NEC en eMachines.

De eerstgenoemde fabrikant heeft al verklaard niet te zullen schikken en zich met hand en tand te verdedigen. "Wij menen dat de vage beweringen in de aanklacht totaal geen gronden hebben", aldus woordvoerder Alan Hodel. "Wij zijn ervan overtuigd dat Compaq-producten niet lijden onder dergelijke problemen."
De aanklachten in de vier - gescheiden - rechtszaken stellen dat de PC-producenten willens en wetens computers hebben verkocht met fdc's die gegevens op diskettes kunnen vervuilen of zelfs vernietigen. Toshiba was met deze beschuldiging voor het Texaanse hof gedaagd.
Die Texaanse fabrikant ontkent nog altijd schuld, maar heeft er wel voor gekozen een schikking te treffen. Toshiba keert nu schadevergoedingen uit met een totale waarde van één miljard dollar. Laptopcomputers voor de Amerikaanse markt zijn vanaf 8 november uitgerust met nieuwe fdc's.
De drie andere aangeklaagde fabrikanten, HP, Packard-Bell NEC en eMachines, hebben nog geen dagvaardiging ontvangen. Zij weigeren vooralsnog dan ook commentaar te geven op deze kwestie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.