Inschrijving Devote-aandeel opent morgen

Morgen opent de inschrijving van het aandeel Devote op de Amsterdamse beurs. De introductieprijs komt tussen de twaalf en de veertien euro te liggen. De eerste notering staat gepland op 2 maart aanstaande.

Het IT-ontwikkelbedrijf kondigde eind januari aan naar de beurs te willen. Devote levert IT-consultancy, en ontwerpt en implementeert IT-architecturen. Er werken honderd mensen. Vorig jaar waren die goed voor een omzet van 17,2 miljoen en een winst van 2,4 miljoen gulden. Verkoopdirecteur Ron Verweij denkt zowel omzet als winst in de komende drie jaar te verdrievoudigen. De beursgang moet vooral meer naamsbekendheid opleveren: Devote wil de concurrentie aangaan met grote jongens als Cap Gemini, CMG en Ordina. Het rekent ABN Amro, ING Bank, Arbeidsvoorzieningen, Ahold en NS tot zijn klanten.
Op dit moment bezitten Verweij en mede-oprichter H. van der Meer elk 23,5 procent van de aandelen Devote. Zij stoten ieder 9,8 procent van hun aandelen af. Het personeel bezit ruim 30 procent. Bijna 19 procent is in handen van Holland Venture. Deze participatiemaatschappij verkoopt al zijn aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable