Polydoc wordt Sopheon na overname Appliednet

Het Brits-Nederlandse Polydoc verandert zijn naam in Sopheon. Aanleiding voor naamsverandering is de overname van de Britse branchegenoot Appliednet. De nieuwe combinatie vraagt een nieuw profiel op de markt voor kennismanagementsoftware, vindt Polydoc-topman Barry Mence die het bedrijf in 1993 oprichtte.

Polydoc is actief in sectoren als chemische industrie, gezondheidszorg en defensie.
Polydoc gaat 6,4 miljoen aandelen uitgeven ter financiering van de overname van Appliednet. De waarde van deze emissie bedraagt ongeveer 28 miljoen gulden. Daarnaast plaatst het bedrijf nog eens 6,5 miljoen aandelen onderhands bij Britse institutionele beleggers. Dat levert zo'n 26 miljoen gulden op. Hiermee wil Polydoc schulden aflossen en uitbreidingen in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten financieren. In het eerste halfjaar leed Polydoc een brutoverlies van ruim twee miljoen gulden. Polydoc debuteerde in maart 1997 op de Nieuwe Markt van Amsterdam Exchanges (Nmax). Deze nog prille beurs is bedoeld voor jonge ondernemingen. Er staan veel high-tech-ondernemingen genoteerd. Polydoc heeft ook een notering aan de Londense Alternative Investment Market, een vergelijkbare beurs als de Nmax.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable