Via en S3 dagen Intel 810-chipset uit

Via Technologies en S3 zetten een joint venture op om een eigen chipset met geïntegreerde grafische mogelijkheden te ontwikkelen. Hiermee reageren de twee chipfabrikanten op het commerciële succes van Intels geïntegreerde 810-chipset.

De twee partners verwachten veel omzet te behalen uit deze vorm van productintegratie. Dit ondanks de voorsprong van chipreus Intel en het bestaan van een soortgelijke samenwerking tussen ATI Technologies en Acer Labs.
Dejoint venture, S3-Via geheten, produceert en test nu prototypes van zijn geïntegreerde grafische chipsets. Die eerste exemplaren zijn gebaseerd op S3's grafische chiparchitectuur Savage4. Ze zijn bedoeld voor desktopsystemen.
De chipsets ondersteunen Intel-compatibele processoren. Analisten denken hierbij met name aan de aanstaande Joshua-processoren die Via-dochter Cyrix op stapel heeft staan. Twee van de vijf grootste PC-fabrikanten ter wereld zouden al belangstelling hebben getoond voor de aanstaande geïntegreerde chipset.
Overigens biedt de samenwerking met S3 het Taiwanese Via nóg een uitweg voor zijn juridische problemen met Intel over diens intellectuele auteursrechten. De producent van grafische chips heeft namelijk een wederzijdse licentie-overeenkomst met Intel met een looptijd van tien jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable