Tweede bèta Solaris 8 komt deze maand nog

Sun Microsystems brengt op 27 november de tweede bèta-versie uit van zijn besturingssysteem Solaris 8. Het bedrijf heeft, à la Microsoft, een speciaal programma opgezet waarbij gebruikers de proefversie kunnen uitproberen.

Dat kost dan wel 20 dollar per bèta-exemplaar (ziehttp://www.sun.com/software/solaris/).
Dat zogenoemde Early Acces-pakket bevat de Unix-variant zelf, de volledige documentatie alsook enkele extra programma's. Daaronder bevindt zich het pakket kantoorapplicaties Staroffice. De uiteindelijke lancering van Solaris 8 zal in februari plaatsvinden.
De nieuwe uitvoering van Suns Unix-platform zal alvast ondersteuning bieden voor versie 6 van het Internet Protocol (IP). Die opvolger van het huidige IPv4 moet het dreigende tekort aan Internet-adressen opheffen. IPv4 kan namelijk grofweg 4 miljard adressen met een data-lengte van 32-bit benoemen. Dat blijkt nu te weinig te zijn.
IPv6 heeft 128-bit adressen en omvat daarmee twee keer de vier miljard adressen van IPv4 in het kwadraat. Analisten verwachten dat IPv6 vooral in Europa en Azië snel in gebruik zal raken. In die regio's is er namelijk een explosieve groei van online-gsm's en andere draagbare IP-apparaten. Sun wil hier duidelijk op inspelen.
Verder heeft Solaris 8 de mogelijkheid 'live' op een aparte partitie geïnstalleerd te worden naast een reeds draaiende versie van dat besturingssysteem. Het normale werk van de server zou dan slechts enkele minuten onderbroken hoeven worden om die oudere uitvoering op te waarderen, aldus Sun. In geval van nood is er nog de optie terug te vallen op de voorgaande, functionerende versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable