Open Group keurt nieuwe beheer-API goed

De Open Group (http://www.opengroup.org) heeft gisteren haar goedkeuring gehecht aan een standaard voor een nieuwe reeks api's (aplication programming interface).

Die set biedt IT-managers de mogelijkheid applicatie-problemen door te trekken naar specifieke bedrijfsprocessen. De standaard, genaamd Application Instrumentation and Control (Aic), is ontwikkeld door Computer Associates (CA) en zakenbank JP Morgan & Co. CA zal de nieuwe software implementeren in zijn bestaande producten.
CA's beheerprogrammatuur Unicenter TNG kan problemen herleiden naar bepaalde hardware-elementen en applicaties. Met de Aic-api's kan de probleemanalyse verder uitgewerkt worden tot het niveau van de bedrijfsprocessen. "Software voor systeembeheer kan je wel de melding geven dat de servers niet werken of dat de databank niet draait, maar het kan je niets nuttigs vertellen over de gevolgen voor je bedrijfsvoering", zegt Michael Reilly, technologie-directeur bij JP Morgan, "Dat kan met Aic voortaan wel".
Het voornaamste toepassingsgebied is elektronische handel, waarbij meerdere systemen aan elkaar gekoppeld zijn. "Tot op heden zegt de beheersoftware bijvoorbeeld dat systeem nummer 17 plat ligt. Dat geeft je echter geen inzicht in wat er nu echt gebeurt binnen de applicatie en wat dat aanricht voor je bedrijf."
"We hebben in wezen een beheersysteem nodig dat doorgeeft dat de verbindingen naar de New York Stock Exchange zijn verbroken, dat je tweeduizend aandelen in de wachtrij hebt staan en dat dat een risico van zoveel miljoen dollar vertegenwoordigt", aldus Reilly.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable