Red Hat duikt dieper in 'open source'

Red Hat Software gaat consultancy en ondersteuning bieden voor andere 'open source'-producten naast zijn eigen Linux-distributie. Het bedrijf gaat dergelijke diensten leveren voor onder meer de Apache webserver (http://www.apache.org/), ook als die draait op niet-Red Hat Linux-uitvoeringen.

Naast Apache, dat 's werelds meestgebruikte webserver is (http://www.netcraft.com/survey/), stort Red Hat zich ook op software als Sendmail en Postfix. Het Linux-bedrijf stelt dat 80 procent van alle Internet-leveranciers Sendmail gebruiken voor het versturen van de e-mail-berichten van hun gebruikers.
Dit nieuwe initiatief voor dienstverlening is bedoeld voor grotere bedrijven. Op termijn zal Red Hat meer 'open source'-producten ondersteunen, waaronder applicaties die nu nog ontwikkeld worden.
"Wij denken dat onze ondersteuning de acceptatie van het fenomeen 'open source' zal versnellen binnen grote ondernemingen", aldus Red Hat-president Bob Young. Overigens sloeg zijn bedrijf deze nieuwe route eerder dit jaar al stilletjes in. Sinds de lancering van Red Hat Linux versie 6.1 biedt de leverancier ondersteuning voor het configureren van Apache op zijn Linux-uitvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.