Microsoft en Caldera vechten verder

De rechtszaak van Caldera tegen Microsoft gaat verder nu rechter Dee Benson een motie van de aangeklaagde softwareleverancier heeft afgewezen. Microsoft stelde dat de aanklacht van Caldera betreffende anti-concurrerend gedrag ten opzichte van DR-DOS niet valide is.

Rechter Benson heeft nu in een document van 68 pagina's vier van de punten van Microsoft weerlegd. Tot op heden heeft het bedrijf in deze zaak negen motie-punten ingediend, waarvan er nu in totaal acht zijn afgewezen.
De zaak zal op 10 november verder gaan met een hoorzitting waarin Caldera twee nieuwe getuigen introduceert. De identiteit van die mensen is nog niet bekend. De laatste hoorzitting vóór de aanvang van het proces zelf is op 7 december. De echte rechtszaak begint vervolgens op 17 januari.
Caldera stelt dat Windows 95 op illegale gronden is verbonden met MS-DOS, dat Microsoft met opzet de schijn van incompatibiliteit tussen DR-DOS en Windows 3.1 heeft geschapen en dat het bedrijf DR-DOS-ontwikkelaars op een zwarte lijst had gezet. Door dat laatste punt zouden programmeurs die applicaties voor DR-DOS ontwikkelen niet de bèta-versie van Windows 3.1 hebben ontvangen.
Microsoft ontkent deze aanklachten met klem. Rechter Benson is echter van mening dat er tot nog toe voldoende bewijzen op tafel zijn gekomen om de validiteit van deze punten in de aanklacht te ondersteunen.
DR-DOS was eind jaren tachtig en begin jaren negentig een concurrent van Microsofts MS-DOS. Het alternatieve besturingssysteem is oorspronkelijk ontwikkeld door Digital Research, dat is overgenomen door Novell. Die softwareleverancier heeft DR-DOS inclusief de aanklacht tegen Microsoft vervolgens overgedaan aan Caldera.
Dat bedrijf wou DR-DOS aanvankelijk verkopen voor ingebedde toepassingen. Inmiddels heeft Caldera echter een uitvoering van Linux voor dat doel ontwikkeld. DR-DOS bestaat als commercieel product niet meer, maar de nalatenschap blijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable