Uitgever levert met MS-technologie e-boeken

Microsoft en uitgever RR Donnelley & Sons gaan samen papieren media converteren naar het eBook-formaat. De twee bedrijven zullen ook de software leveren waarmee gebruikers die elektronische boeken kunnen downloaden en lezen.

RR Donnelley, 's werelds grootste uitgever, zal andere grote uitgevers overhalen om boeken, bladen, kranten en andere 'inhoud' te vertalen naar het Open eBook-formaat (OEB). De daarvoor gebruikte technologie, deels afkomstig van Microsoft, omvat een 'lezer' en programmatuur die de digitale auteursrechten moet beschermen.
Overigens houdt de softwareleverancier zich ook met dit terrein bezig voor digitale muziek die op Internet te koop moet zijn. Op dat vlak is de bescherming echter reeds tekort geschoten; krakers hebben zich uitgeleefd op de beveiliging om illegaal kopiëren te voorkomen.
Dit weerhoudt RR Donnelley geenszins van de samenwerking met Microsoft. De elektronische boeken moeten bewaard worden in een 'pakhuis' van deze Amerikaanse uitgever, die ook online-boekhandelaren benadert om eBooks te verkopen vanaf hun sites. Klanten krijgen het bestand dan indirect van RR Donnelley's pakhuis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable