Gates sluwste maar niet beste zakenman

Bill Gates grijpt naast de titel 'zakenman van de eeuw'. Het Amerikaanse zakenblad Fortune Magazine heeft Henry Ford uitgeroepen tot zakenman van de eeuw. De automobielfabrikant versloeg in deze benoeming behalve Bill Gates (Microsoft) mensen als Alfred Sloan (General Motors) en Thomas Watson (IBM).

De titel 'manager van de eeuw' is door Fortune gegeven aan Jack Welch van General Electric. Die topman heeft de marktwaarde van zijn bedrijf weten op te voeren naar vierhonderd miljard dollar. Daarmee is GE het op twee na waardevolste bedrijf ter wereld.
Opvallend genoeg was Ford wel de slechtste manager van de vier finalisten voor de zakenman-titel. Volgens Fortune had de auto-tycoon wel de meest briljante ideeën over bedrijfsvoering. "Wel drie van de grootste management-brainstormen vonden plaats in het hoofd van Ford", aldus het blad. Die vondsten waren (chronologisch) de efficiënte lopende band, de koppeling tussen salaris en werkzaamheden, en het idee van verticale integratie binnen bedrijven.
Microsoft-president Gates krijgt van Fortune nog wel de troost-titel 'wellicht de sluwste zakenman' van de afgelopen vijfentwintig jaar. Die poedelprijs-benoeming dankt de IT'er aan het gebruik maken en aftroeven van concurrenten als IBM, Apple en Netscape.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable