Nasdaq start Europese beurs vanuit Londen

Technologie-aandelenbeurs Nasdaq wil een soortgelijke pan-Europese dienst starten in Londen. De locatie voor die Europa-gang is niet bepaald toevallig; deze week is in Londen de Techmark begonnen, die zich opwerpt als tegenhanger van de Nasdaq.

Die Amerikaanse beurs heeft echter ook enthousiaste steun gekregen van de Britse overheid. Nasdaq-Europa zal zowel traditionele handelsmethoden als nieuwe, elektronische wegen gebruiken, en in het vierde kwartaal van volgend jaar van start gaan.
Nasdaq-moedermaatschappij de National Association of Securities Dealers financiert de Europese expansie, maar wordt daarin terzijde gestaan door het Japanse Softbank, de risico-investeerders van Rupert Murdochs News Corporation en risico-investeerder Viventures.
Volgens de Amerikaanse technologie-georiënteerde beurs biedt zijn nieuwe tak Europese investeerders een goedkoop handelsplatform met een grote capaciteit dat via Internet is te bereiken. Bovendien biedt het koppelingen naar de andere Nasdaq-markten. In juni kondigde het bedrijf al aan een dochter-beurs op te zetten die in 2001 moet beginnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable