Packard Bell NEC verlaat Amerikaanse markt

Packard Bell NEC staakt nagenoeg al zijn activiteiten in de Verenigde Staten en verlaat de winkelverkoop. Eerder deze week werd al bekend dat de PC-fabrikant 80 procent van zijn Amerikaanse personeel zou ontslaan.

Het bedrijf blijft nog wel computers verkopen in Europa onder de eigen merknaam. De samenwerking van het Amerikaanse Packard Bell met het Japanse NEC heeft naar eigen zeggen de laatste tijd te lijden gehad van zware concurrentie in de Amerikaanse markt.
NEC-woordvoerder Kazuko Anderson bevestigt de berichten dat het bedrijf zijn fabriek in Sacramento (Californië) sluit. In die stad heeft het bedrijf zijn grootste Amerikaanse productiefaciliteit.
De computerfabrikant heeft in totaal een verlies van één miljard dollar geleden sinds het samenvoegen van Packard Bell en de PC-activiteiten van NEC. Dat was drie jaar geleden, toen het goedkope NEC-merk marktterrein veroverde op de grote Amerikaanse PC-merken.
Nu is deze PC-producent hetzelfde overkomen; nóg goedkopere concurrenten als eMachines ondergraven de verkoop. Dat bedrijf was één van de eerste producenten die computers verkocht onder de grens van vijfhonderd dollar. eMachines haalt tegenwoordig een omzet van één miljard dollar en gaat binnenkort de beurs op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable