IBM snijdt in Amerikaanse verkoopstaf

IBM wil zijn verkoopafdeling in de Verenigde Staten met 3 tot 6 procent inkrimpen. Dit maakte het computerbedrijf gisteren bekend. Deze ontslagen volgen op IBM's waarschuwing van twee weken terug voor tegenvallende verkoop in de komende twee kwartalen.

Analisten schatten dat tweehonderd tot vijfhonderd banen nu geschrapt zullen worden. IBM zelf wou geen aantallen onthullen. De oorzaak van deze inkrimping ligt volgens de onderneming in het feit dat klanten de komende tijd minder systemen zullen kopen omdat zij bezig zijn met het millennium-probleem.
In de loop van de komende vijf weken zal IBM beslissen welke posities komen te vervallen. Het gaat om functies bij de server-vestigingen in Rochester (Minnesota), Austin (Texas), en Poughkeepsie en Somers (beide in de staat New York). Dit blijkt uit een interne memo van Sam Palmisano, senior vice-president van de server-divisie.
De ontslagen in de server-tak van IBM komen neer op minder dan 1 procent van het totale personeelsbestand van 295 duizend mensen. Vorige maand kondigde het bedrijf al zijn PC-divisie met tienduizend werknemers te zullen afslanken met 5 tot 10 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable