Mangelaars: niet in de stress raken

"Deze uitspraak maakt ons leven niet gemakkelijker, maar wij moeten zeker niet in de stress raken. Dit is pas een eerste stap in een lange juridische procedure en ik ben ervan overtuigd dat alles op zijn pootjes terechtkomt."

John Mangelaars, directeur Microsoft Benelux reageert rustig op het nieuws uit Amerika over de verklaring van rechter Thomas Jackson. Zijn Amerikaanse collega's hadden hem vannacht op de hoogte gebracht, maar Mangelaars heeft gewoon goed geslapen. "Het laatste wat ik wil is wakker liggen van deze uitspraak. Wij zijn wel wat gewend. Microsoft wordt altijd kritisch gevolgd."
De directeur uit Nederland verwacht niet dat de feitenvinding van de rechter gevolgen heeft voor de Nederlandse klanten. "Wij zullen hen en onze eigen mensen goed informeren. Voor het overige is het business as usual. Wij blijven op een zuivere manier zaken doen."
Mangelaars is zich bewust van de impact die de uitspraak kan hebben, maar hij blijft positief. "Ik denk dat alles goed komt. Wij hebben altijd op een keurige manier zaken gedaan. Verder blijven wij ons richten op de klanten en innovatie."
Brad Smith, internationaal jurist van Microsoft, liet een soortgelijke reactie horen. Deze topadvocaat is teleurgesteld in de uitspraak van Jackson, maar geeft aan dat Microsoft altijd correct heeft gehandeld.
Smith gaf aan dat Microsoft zal blijven zoeken naar een schikking met de overheid. "Wij hebben altijd al geprobeerd deze zaak af te ronden. Maar Microsoft kan en wil niet de mogelijkheid offeren om betere producten te bouwen door zaken te integreren. Geen enkel bedrijf in deze industrie heeft een garantie op succes. Wij moeten daarom doorgaan."
Hij kon nog niet de gevolgen van de uitspraak aangeven. "Het is duidelijk dat dit gevolgen voor ons heeft overal ter wereld. Wij weten nog niet wat die gevolgen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable