CSC en EDS sluiten mega-contracten af

Zowel Computer Sciences Corporation (CSC) als Electronic Data Systems (EDS) hebben internationaal enkele mega-contracten gesloten. CSC tekende een uitbestedingsovereenkomst met het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE).

Eerder is al een bestaand uitbestedingscontract met United Technologies Corporation (UTC) uitgebreid. Dat levert zo'n negenhonderd miljoen dollar extra op.
Bij het GE-contract neemt CSC mainframe- en midrange-rekencentrumactiviteiten in Australië en Europa over van GE en GE Capital. Bovendien gaat het Australische onderdeel GE Capital Information Technology Solutions over naar CSC. Het contract loopt tien jaar en is driehonderd miljoen dollar waard. Volgens Peter van der Geest, directeur GE Information Services Nederland, heeft het geen gevolgen voor het rekencentrum in Amstelveen. Wel zal het indirect effect hebben op GE-vestigingen in Nederland. GE Plastics in Bergen op Zoom bijvoorbeeld migreerde een paar jaar terug zijn mainframe-processen naar het datacentrum in het Engelse Kingswood, Bristol. Dat is het eerste rekencentrum dat CSC overneemt.
EDS heeft het contract met één van zijn eerste klanten, de Amerikaanse ziektekostenverzekeraar Blue Cross and Blue Shield of Massachusetts, met zeven jaar verlengd. De contractwaarde bedraagt 350 miljoen dollar. EDS zet de bestaande mainframe- en midrange-diensten voort, evenals applicatie-ontwikkeling en -beheer. Het nieuwe contract behelst verder verbetering van de applicatielaag waarmee de verzekeraar zijn IT-kosten begroot.
Daarnaast meldt het Texaanse bedrijf dat het de IT-activiteiten van de Hongaarse telco Magyar Tavkozlesi (Matáv) overneemt. Dat is het grootste IT-uitbestedingscontract in Hongarije tot nu toe. EDS liet IBM en Compaq achter zich.
Bovendien is de begin 1999 aangekondigde wederzijdse uitbestedingsovereenkomst tussen EDS en MCI Worldcom ondertekend. Deze overeenkomst loopt tien jaar. Er is in totaal 12,4 miljard dollar (25,3 miljard gulden) mee gemoeid. MCI Worldcom besteedt vanaf 4 februari 2000 voor 6,4 miljard dollar zijn IT-activiteiten deels uit aan EDS. Zo'n 1300 mensen stappen over naar het IT-bedrijf. Afgelopen april nam EDS al MCI Systemhouse over. Op zijn beurt besteedt EDS een deel van zijn wereldwijde netwerkoperaties voor zo'n zes miljard dollar uit aan MCI Worldcom. Ongeveer duizend EDS'ers stappen over naar de telecomgigant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable